ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΧΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/8/2021

Δημοσιεύθηκε στις: 24/08/2021

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας, το Κέντρο Νεότητας Άχνας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ, 47 ολόκληρα χρόνια είναι πολλά.  Είναι μια ολόκληρη ζωή. Φτάνει πια.

Την Κυριακή λοιπόν ενώνουμε τις φωνές μας όλοι μαζί και ξυπνάμε μνήμες.  Ήταν Τετάρτη 28/08/1974 όταν ο Αττίλας επιτίθεται στην ωραία Κόρη των Κοκκινοχωρίων όπως αποκαλούσαν την όμορφη Άχνα μας και με βάναυσο τρόπο αφού δεν τήρησαν την εκεχειρία της 16ης Αυγούστου 1974 κατέλαβαν το χωριό μας.

Θέλουμε να ζωντανέψει και να γίνει ξανά η όμορφη Κόρη των Κοκκινοχωρίων όπως ήταν και τότε.  Δείχνουμε με την παρουσία μας ότι κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής, έτσι λοιπόν την Κυριακή 29/08/2021 το πρωί στις 09:30 π.μ. μετά την εκκλησία μαζευόμαστε όλοι οι συγχωριανοί έξω από το κοιμητήριο της κοινότητας και στη συνέχεια πορευόμαστε  προς το δρόμο Δεκέλειας – Αμμοχώστου στην έξοδο για το κοιμητήριο Δάσους Άχνας για να αντικρίσουμε ξανά την κατεχόμενη Άχνα μας και να τη βεβαιώσουμε ότι δεν ξεχνάμε όσα χρόνια και αν περάσουν.

Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας να δώσουν μαζικά το παρόν τους για να διατρανώσουμε την επιθυμία μας για επιστροφή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1) Δέηση από τους Ιερείς της κοινότητας.
2) Ομιλία από τον συγχωριανό μας Γυμνασιάρχη Αντώνη Λίγγη.
3) Ποιήματα για την Άχνα.
4) Κλείσιμο της εκδήλωσης από τον Κοινοτάρχη.


Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας - 24721666